Добредојдовте на веб страницата на ЈКП „Комуналец“ Свети Николе. Овде можете да најдете информации за работењето, како и да ги дознаете најновите настани и новости поврзани со ЈКП „Комуналец“.

Веќе повеќе од 50 години имаме чест да бидете корисници на нашите комунални услуги. Ја користам оваа можност во мое и во име на сите вработени во ЈКП „Комуналец“ да ви се заблагодарам за покажаната доверба и да посакам успешна соработка и во иднина. Наша цел е во годините што доаѓаат комуналните услуги да продолжат да се осовременуваат, а како резултат квалитетот на живот за граѓаните на Свети Николе ќе биде подобар.

 

НАЈНОВИ ОБЈАВИ :

Каква вода пиеме?

Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ кое ја врши преработката и дистрибуцијата на водата до домаќинствата и индустријата во Свети Николе се чини дека во целост одговори на потребите на граѓаните.

Прочитај повеќе…

Каков е машинскиот парк?

Старата и градежна механизација и возен парк на ЈКП „Комуналец“ со која беше тешко да се одржуваат тековните работи во претпријатието е заменета, и со помош на локалната самоуправа  се обезбедени нови машини…

Прочитај повеќе…

Каде се фрла сметот?

Дневно светиниколчани создаваат од 20 до 25 тони смет, кои на годишно ниво изнесуваат околу 7 илјади тони. Ова се навистина големи бројки кои не тераат да размислуваме за нова локација на депонија бидејќи …

Прочитај повеќе…

 

Кои се тековни активности?

ЈКП „Комуналец“ покрај редовните активности околу водоснабдувањето, отстранувањето на сметот, одржувањето на парковските површини, дел од вработените ги ангажира и за изведување на градежни работи…

Прочитај повеќе…

Како се одржува водоводот?

Кога станува збор за одржувањето на водоводната и канализационата мрежа во градот Свети Николе, може да се каже дека ЈКП „Комуналец“ успеа да одговори на сите пријави за дефекти од граѓаните…

Прочитај повеќе…

Кои се идните планови?

Целосно сме посветени на остварувањето на сите идеи со кои ЈКП „Комуналец“ ќе биде солидна, квалитетна и ефикасна фирма која ќе одговори на потребите на граѓаните, не само на Свети Николе туку и на останатите населени места.

Прочитај повеќе…